Resepi Lemon Garlic Shrimp Pasta

Lemon Garlic Shrimp Pasta
Craving kan pasta.. moga2 mendapat la aura nk memasak neh..

Resepi Lemon Garlic Shrimp Pasta


BAHAN-BAHAN
8 auns linguine
2 sudu minyak zaitun
8 sudu besar unsalted mentega
4 ulas bawang putih, di cincang
1 sudu teh cili flakes
1 ¼ pound udang besar
Garam dan lada secukupnya
1 sudu teh oregano kering
4 cawan bayam
¼ cawan parmesan
2 sudu besar pasli, di cincang
1 sudu besar jus lemon

PENYEDIAAN
1. Dalam periuk besar, masak air dan masukkan pasta. Masak (kerap kacau) sehingga al dente.
2. Tuang dan sisihkan pasta.
3. Dalam kuali yang sama, panaskan minyak zaitun dan 2 sudu mentega. Masukkan bawang putih dan cili flakes, masak sehingga harum.
4. Masuk kan udang, garam dan lada secukup rasa, dan kacau sehingga udang menjadi merah jambu, tetapi tidak dimasak sepenuhnya.
5. Tambah oregano dan bayam, masak sehingga layu.
6. Masukkan pasta yang telah dimasak tadi ke dalam periuk, tambah baki mentega, parmesan, dan pasli. Kacau sehingga rata sehingga mentega dicairkan.
7. Apabila udang masak, tambah jus lemon, kacau lagi, kemudian hidang semasa panas. Siap!!
8. Nikmati!

0 Response to "Resepi Lemon Garlic Shrimp Pasta"

Catat Ulasan

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel