Resepi Lemon Garlic Shrimp Pasta
Lemon Garlic Shrimp Pasta |
Resepi Lemon Garlic Shrimp Pasta
BAHAN-BAHAN
8 auns linguine
2 sudu minyak zaitun
8 sudu besar unsalted mentega
4 ulas bawang putih, di cincang
1 sudu teh cili flakes
1 ¼ pound udang besar
Garam dan lada secukupnya
1 sudu teh oregano kering
4 cawan bayam
¼ cawan parmesan
2 sudu besar pasli, di cincang
1 sudu besar jus lemon
PENYEDIAAN
1. Dalam periuk besar, masak air dan masukkan pasta. Masak (kerap kacau) sehingga al dente.
2. Tuang dan sisihkan pasta.
3. Dalam kuali yang sama, panaskan minyak zaitun dan 2 sudu mentega. Masukkan bawang putih dan cili flakes, masak sehingga harum.
4. Masuk kan udang, garam dan lada secukup rasa, dan kacau sehingga udang menjadi merah jambu, tetapi tidak dimasak sepenuhnya.
5. Tambah oregano dan bayam, masak sehingga layu.
6. Masukkan pasta yang telah dimasak tadi ke dalam periuk, tambah baki mentega, parmesan, dan pasli. Kacau sehingga rata sehingga mentega dicairkan.
7. Apabila udang masak, tambah jus lemon, kacau lagi, kemudian hidang semasa panas. Siap!!
8. Nikmati!
0 Response to "Resepi Lemon Garlic Shrimp Pasta"
Catat Ulasan